4 vakantietips als je Tenerife bezoekt

Blog 4 vakantietips als je Tenerife bezoekt

Naast de mooie zandstranden op Tenerife is er nog véél meer. Het eiland heeft veel te bieden als het gaat om natuur, bezienswaardigheden en schattige dorpjes. In 4,5 uur tijd kun jij je al vertoeven op het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Dankzij het tropisch klimaat is het vrijwel altijd mooi weer op Tenerife. Heb jij een vakantie op de planning naar Tenerife? Lees hieronder vier vakantietips.

1 Teide National Park

Als je een natuurliefhebber bent, kan het Teide National Park niet op jouw bucketlist ontbreken. Dit park staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is het meest bezochte park van Europa. Je kunt hier alles vinden: lavalandschap, rotsen en natuurlijk de vulkaan ‘Pico del Teide’. Deze is met zijn 4000 meter de hoogste berg van Spanje. 

2 Los Gigantes

Wanneer je een boottocht maakt langs de Los Gigantes, kijk je je ogen uit. Dit zijn namelijk kliffen die wel 500 tot 800 meter hoog zijn. De bevolking noemt deze kliffen de ‘helmuren’. Je kunt hier zelfs walvissen en dolfijnen spotten.

3 Masca

Masca, ook wel het verborgen dorp genoemd, is omringd door berglandschap. Het dorpje bevindt zich tussen twee bergen in, met uitzicht op zee. Er worden wandelingen aangeboden en de avonturieren onder ons kunnen ook de rotsen beklimmen.

4 Playa de las Americas

Zin in een dagje zonnen op een witzandstrand? In Playa de las Americas kun je bijna het hele jaar door de zon vinden. Bovendien kun je hier duiken, kitesurfen, jetskiën en als je geluk hebt zie je walvissen en dolfijnen tijdens een boottocht.

Recente berichten