Verschillende manieren om jouw tuin af te scheiden

Blog Verschillende manieren om jouw tuin af te scheiden

Gluren bij de buren? Niet met een tuinafscheiding! Veel mensen kiezen voor een tuinafscheiding, omdat zij hun privacy belangrijk vinden. Er bestaan veel manieren om jouw tuin af te scheiden. Hieronder worden de populairste tuinafscheidingen benoemd.

Schutting

De meest gekozen tuinafscheiding is toch wel de schutting. Dit komt door zijn natuurlijke uitstraling en het past in elke tuin. Schuttingen zijn er in verschillende soorten en maten, maar de meest voorkomende is de houten schutting. Je kunt schuttingen ook zelf schilderen, met bijvoorbeeld speciale houtbeits. Daarnaast bestaan er ook schuttingen van beton. Deze hebben geen onderhoud nodig.

Hek

Een hek is in de meeste gevallen laag en zijn gemaakt van metaal, hout of gaaswerk. Ze bieden dus niet veel privacy, maar kunnen een goede oplossing zijn als je bijvoorbeeld kleine kinderen of huisdieren hebt. Meestal worden hekken gebruikt in voortuinen.

Haag

Een groene oplossing: de haag! Als je het hele jaar door privacy wil, is het belangrijk om te kiezen voor winterharde planten. Deze laten geen bladeren vallen. Ook vergt de haag wat meer onderhoud. Deze moet je namelijk elk jaar snoeien. 

Schanskorf

De schanskorf is een echte eyecatcher. Dit is een metalen korf die gevuld is met stenen, keien, schors of ander materiaal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zo heb je de hoogte, breedte en diepte zelf in de hand. Deze hebben ook geen onderhoud nodig en toch bieden ze genoeg privacy. Je kunt namelijk niet door de korven heen kijken.

Recente berichten